Ugn: 225 grader
4 torskfiléer á ca 150 g
saft av 1 citron
4 potatisar
1 palsternacka
1 kålrabbi
1 dl grönsaksbuljong
smör till formen
salt och vitpeppar
1 knippe persilja
2 msk vetemjöl
2½ dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2/3 av den färskpressade citronen.
Skala och riv potatisen och rotsakerna grovt.
Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka i 2 min.
Sätt ugnen på 225 C.
Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra.
Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen.
Rosta mjölet i en torr kastrull och vispa ner fiskbuljongen lite i taget.
Blanda i crème fraiche och persilja.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner de rivna rotsakerna i såsen
och bred ut den över torskfiléerna.
Sätt in i ugnen, 10-13 min.
Servera med vitt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar