Ugn: 200 C
500 g köttfärs
2 tsk olja
1 finhackad gul lök
1 vitlök
4 msk tomatpuré
svartpeppar
100 g mozzarella
2 ägg
Sätt ugnen på 200 C.
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den ca 4 min,
tills det är mjukt. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1 min under omrörning.
Bland köttfärs, 3 msk tomatpuré och svartpeppar i en skål. Rör ner löken.
Tillsätt äggen och blanda väl. Pensla ut köttfärssmeten på ett bakplåtspapper till en rektangel,
35x25 cm. Skiva mozzarellaosten och lägg den mitt på rektangeln.
Olja en ugnsfast form. Rulla ihop köttfärssmeten från kortsidan, ta hjälp av pappret.
Lägg köttfärsrullen med skarven nedåt i den ugnsfasta formen.
Sätt in i ugnen och 1 timme tills den är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar