Ugn: 200 C
9 lasagneplattor
1 aubergine
½ dl olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 liten gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 msk olivolja
2 dl ruccolasallad
2½ dl mjölk
5 dl keso
2 dl riven ost
salt, peppar
Sätt på ugnen. Skiva auberginen och stek skivorna i olivolja till de får lite färg.
Krydda med salt och peppar.
Koka de krossade tomaterna med tomatpuré i en kastrull tills det mesta av vätskan
kokat in. Smaksätt med salt och peppar. Skiva löken, morot, vitlöken och svampen
i tunna skivor. Blanda grönsakerna i en bunke med olivoljan och salladen. Krydda med
salt och peppar. Blanda keso och mjölken.
Varva grönsakerna med lasagneplattorna och kesomjölken i en form.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och fördela den rivna osten överst.
Sätt in i ugnen i ca 40 min. Låt lasagnen vila ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar