Ugn: 200 C
1 hel laxfilé med skinnet kvar
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
5 inlagda, soltorkade tomater
2 dl matlagnings yoghurt
1½ tsk potatismjöl
½ dl hackad persilja
1 pressade vitlöksklyfta
500 g bandpasta
1 stor purjolök
3 olivolja
1½ fryst basilika
100 g parmesanost
Sätt ugnen på 200 C.
Börja med laxen. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Hacka tomaterna och blanda hacket med matlagnings yoghurt, potatismjöl, persilja och vitlök.
Bred blandningen över fisken. Stek mitt i ca 20 min.
Koka upp under tiden pastan. Ansa och skär purjolöken i långa strimlor.
Låt purjolöken koka med de 2 sista minuter av koktiden.
Hall av vattnet och rör ner olja och basilika. Hyvla parmesanost över.
Servera tillsammans med laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar