söndag 15 september 2013

filégratäng med gorgonzola

Ugn: 225 C

1 fläskfilé
2 tsk soja
1 tsk paprikapulver
1 burk champinjoner
margarin till stekning
75 g soltorkade tomater, strimlade
3 dl kalvbuljong
1 dl grädde
salt och peppar
25-50 g gorgonzola

Sätt på ugnen.
Putsa och skär filén i strimlor och lägg dem i sojan blandat med paprikapulver.
Lägg blandningen i en smord form.
Stek svampen i margarinet och blanda med tomaterna och köttet.
Vispa buljongen, grädden och vetemjölet i en kastrull och koka upp
under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen 20-30 min.
Ta ut formen och smula osten över gratängen. Ställ in den i ugnen i 5 min till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar