måndag 15 juli 2013

Luftig kycklingpaj

3 3/4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vetemjöl
250 g grillat kyckling
30 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
100 g färsk ost
6 ägg, äggulor + äggvitor
salt, peppar

Ugn: 200 C

Hacka samman vetemjöl och till en gryning massa.
Tillsätt vatten och samla till en deg. Låt vila i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på lättmjölat bakbord.
Kläm i  en pajform, ca 20 cm i diameter.
Nagga och förgrädda 10 minuter. Låt svalna.
Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar.
Smält smöret i kastrull och rör i mjölet. Tillsätt mjölk och grädde
och sjud till tjock sås.
Ta från värmen och rör ner färsk ost, äggulor och kyckling. Krydda.
Vispa äggvitorna styva och vänd ner i stuvningen.
Fördela i pajskalet. Grädda i 20-25 min tills pajen är luftig och fått fin färg.

Tyvärr tog jag ingen bild på maträtten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar