lördag 19 oktober 2013

Svampsmörgås med gremolata

Ugn: 225 C
400 g färska svamp
1 stor vitlöksklyftor
4 skivor bröd
3 msk smör -och rapsolja
2 schalottenlökar
1½ dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
3 msk hackad persilja
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på grill 225 C.
Dela vitlöken på längden och gnugga snittytan på brödet med vitlökshalvorna.
Lägg brödet på en plåt, ringla över hälften av smör- och rapsoljan. Rosta
brödet gyllene i ugnen, ca 5 min.'
Rensa svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen utan fett ca 5 min
i en het stekpanna tills alla vätska kokat bort.
Lägg i smör- och rapsolja och lök, sänk värmen.
Stek ca 5 min under omrörning tills löken mjuknat. 
Tillsätt grädden och låt den koka in ca 1 min. Krydda med salt och svartpeppar.
Tvätta citronen och riv skalet fint. Blanda med persiljan.
Lägg svampstuvningen på brödet. Toppa med citronpersiljan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar