söndag 29 september 2013

Stek med ädelosttäcke

Ugn: 200 C.

1 sköljd och strimla purjolök
1 msk smör
salt, peppar
½ tsk rosmarin
300 g skivad stek, nöt
2 dl grädde
2 dl köttbuljong, ½ buljongtärning + 2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 tsk soja
50 g ädelost

Fräs purjon i matfettet i en stekpanna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
Lägg köttet i botten på en ugnssäker form.
Lägger grönsaksfräset. Vispa samman grädde, buljong och mjöl i en kastrull.
Låt sjuda några minuter. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar