4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 squash
olivolja
2 dl vitt vin
0,5-1 g
3 dl grädde
salt och peppar
Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Finhacka löken och vitlöksklyftor.
Dela 1½ squash i mindre bitar.
Spara den återstående halvan till dekoration liksom hälften
av vitköks hacket.Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna lite
lätt utan att de tar färg. Häll på vinet och tillsätt saffranet. Låt koka i ca 5 min.
Håll på vatten så att det precis täcker alla grönsaker och koka tills potatisen är mjuk.
Mixa och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Strimla den halva squashen och fräsa strimlorna lite lätt i olivolja tillsammans mes resten av
vitlöken. Garnera med fräset och servera med bröd.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar