1 burk kikärter torkade kokta u salt
½ st gul lök
2 klyftaor Vitlök
½ dl hackad persilja blad
2 msk Dinkelmjöl - Speltmjöl
1 st Ägg
½ msk Olivolja
½ tsk eller efter behag salt
2 krm vitpeppar
1 dl Turkisk Yoghurt
3 dl (grovt riven) rödbeta
½ msk balsamvinäger
Skala och riv morötter och rödbetor. Skär lök och pressa vitlök. Finhacka persilja.
Lägg kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar i en matberedare och blanda till en smet. Rör sedan ner de rivna morötterna och persiljan. Forma till biffar och stek i olivolja i en stekpanna på medelvärme i ca 4 min på båda sidorna.Lägg de rivna rödbetorna i en skål och tillsätt olivolja och balsamvinäger.
Servera morot- och kikärtsbiffarna till rödbetssalladen och en klick turkisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar