söndag 18 augusti 2013

Morots- och kikärtsbiffar

2 st mellanstora morötter
1 burk kikärter torkade kokta u salt
½ st gul lök
2 klyftaor Vitlök
½ dl hackad persilja blad
2 msk Dinkelmjöl - Speltmjöl
1 st Ägg 
½ msk Olivolja
½ tsk eller efter behag salt
2 krm vitpeppar
1 dl Turkisk Yoghurt
3 dl (grovt riven) rödbeta
½ msk balsamvinäger 


 Skala och riv morötter och rödbetor. Skär lök och pressa vitlök. Finhacka persilja.
 Lägg kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar i en matberedare och blanda till en smet. Rör sedan ner de rivna morötterna  och persiljan. Forma till biffar och stek i olivolja i en stekpanna på medelvärme i ca 4 min på båda sidorna.
 Lägg de rivna rödbetorna i en skål och tillsätt olivolja och balsamvinäger.
 Servera morot- och kikärtsbiffarna till rödbetssalladen och en klick turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar