450 g torskfilé
1 tsk kanel
1 tsk koriander
2 tsk citronpeppar
salt och peppar
2 msk majsstärkelse
olja till stekning
1 schalottenlök
1 stjälk blekselleri
3 dl gröna ärter
½ grönsaksbuljongtärning + 2 dl vatten
2 msk citronsaft
2 dl vitt vin
1 blomkålshuvud
½ buljongtärning+ 2 dl vatten
salt och peppar.
Skär torsken i fyra bitar.
Blanda kryddorna och rulla torsken i blandningen.
Ställ in i kylen ett par timmar för att dra åt smaken.
Vänd fisken i majsstärkelse och stek i olja i varm stekpanna.
Hacka schalottenlök och tärna blekselleri fint.
Koka tillsammans med ärtorna i grönsaksbuljong, citronsaft och vitt vin.
Mixa till en slät soppa.
Skär blomkålen i små buketter och koka i buljong, mjölk och vatten
så den mjuknar. Sila av vätskan och spara den.
Mosa blomkålen, späd lite av spadet till lagom konstisens
och smaka av med salt och peppar.
Häll upp ärtkrämen på en tallrik. Lägg på torsken och skedda upp lite
av blomkålspurén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar