1 pkt bacon
8 schalottenlökar
200 g champinjoner
600 g grytbitar eller fransyska skuren i bitar
smör till stekning
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
25 cl rött vin
2 lagerblad
4 små morötter
Klipp baconet i bitar, hacka löken och bryn tillsammans lätt i stekpanna.
Skär champinjonerna i bitar, lägg i och låt dem få lite färg. Lägg åt sidan.
Bryn köttet i lite smör tillsammans med pressad vitlök. Pudra över mjölet
och rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré och rött vin, lägg i lagerblad och
låt sakta puttra i 1½ timme. Skala och klyfta morötter och lägg i grytan.
Tillsätt timjan och baconsvampröran, låt puttra yttreligare 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar