3/4 dl vatten
500 g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
½ citron, rivet skal
2 msk hackad basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
400 g krossade romater
salt, peppar och socker
Blanda strö bröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 min.
Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, salt och peppar och arbeta
till en jämn smet.
Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.
Tillsätt tomater, salt och peppar och smaka av med socker.
Koka i ett par minuter.
Lägg i köttbullarna och sjud under lock i 15 minuter.
Vänd köttbullarna efter halva tiden. Servera med pasta och parmesanost.
- Tyvärr har bilderna försvunnit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar